OPIS

Neposredan povod za snimanje dokumentarnog filma bila je izložba Art deco - umjetnost između dva rata zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt. Veliki kulturološki projekt nastavlja se na niz uspješnica kao što su: Pavlini, Barok, Bidermajer, Historicizam, Secesija... koje su obilježile rad tog Muzeja u posljednjih dvadeset godina i potvrdile njegov vodeći status među hrvatskim muzejima. Bila je to iznimna prilika da se na jednom mjestu filmskim sredstvima zabilježe dokumenti vremena, i od jedne studiozno pripremljene izložbe stvori zanimljiv dokumentarni film.
Dokumentarac redatelja i scenarista Gordana Sirotića nije samo podsjetnik na veoma uspješnu izložbu Muzeja za umjetnost i obrt nego nam i otkriva zbog čega je vrijeme "ludih dvadesetih" i danas zanimljivo.
Mnoga obilježja suvremenosti imaju začetak u onodobnoj modernosti. Posredstvom fotografije, novina, radija i filma, glazbe i mode art deco je postao prvi globalni stil. Budući da se javlja paralelno na raznim područjima umjetnosti film daje širu kulturološku sliku razdoblja i nastoji jasno naznačiti povijesni, politički i društveni kontekst. Vrijeme ludih dvadesetih oživljeno je originalnim snimkama iz arhive HRT-a.

Scenarist:

Slike

Art deco

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.