OPIS

Ova televizijska biografija prati turbulentan život Dame Choi Sook-bin, koja je rođena kao obični građanin, ali je u toku života uspjela da pristigne na dvor kao kraljevska konkubina gdje se njen istinski sjaj konačno pokazao. Život njenog sina, čiji je otac sam kralj Sook-jong, takođe je prikazan u vidu njegovog dolaska na tron i transformacije u novog kralja. Dama Choi Sook-bin mudro manevriše kroz smrtonosne političke sukobe na kraljevskom dvoru da bi preživjela i zaštitila svog i kraljevog sina. Uz majčino vaspitanje i strogu disciplinu, njen sin izrasta u ozbiljnog i edukovanog mladića.
- Nakon što njen otac i brat bivaju ubijeni za zločine koje nisu počinili, ona postaje siroče jos kao dijete. Njena ličnost je jedina stvar koja joj pomaže da bude izabrana kao sluškinja u palati. Cha Cheon-soo je stopostotno posvećen njoj i spreman je da uradi sve da bi je zaštitio. Čekajući na jednu od dama, kao sluškinja biva primijećena od strane Kralja Sook-jong-a i postaje njegova konkubina, pri tom mu noseći sina. Međutim, biva uvučena u raznorazne sukobe na dvoru, uglavnom protiv kraljice Jang Hee-Bin oko toga čiji će sin biti novi kraljev nasljednik.

Slike

Dragulj u kruni

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.