poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

OPIS

Gost je dr Dejan Radičević, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu, rukovodilac arheoloških istraživanja na Dvorinama kod Aranđelovca, gde su pronađeni ostaci monumentalne crkve iz doba Nemanjića.
Pratimo međunarodnu konferenciju Novi horizonti kulture, umetnosti i medija u digitalnom svetu, organizovanu povodom 30 godina od osnivanja Instituta za pozorište, film, radio i televiziju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Otkrivamo odluku Stručnog odbora Akademije filmske nauke i umetnosti Srbije o našem kandidatu za 92. nagradu Oskar, u kategoriji Međunarodni film. Idemo u Loznicu, u Vukov Dom kulture, gde se odvijaju programi 86. Vukovog sabora i u Galeriju Fakulteta likovnih umetnosti na izložbu Grafika bez prevoda. Videćemo kako je u Podgorici otvoren 34. FIAT, Festival internacionalnog alternativnog teatra i govoriti o filmu Džudi, posvećenom životu američke pevačice i glumice Džudi Gerland.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Olivera MiloševićRealizator Maja MandićMontažer Nikola Manić

Slike

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vijesti

    image
    Vijesti TVSA se emitiraju radnim danima u: 6 i 30, 7 i 30, 8 i 30, 16, i 21 sat, a subotom i nedjeljom u : 13, 16 i 21 sat.
  • ARD-Morgenmagazin (1992)

    image
  • The Hub With Wang Guan

    image
    Coverage of news from around the world, examining important events and what they mean for the future.
  • Naša Srpska

    image
    Najnovije informacije, planovi, sve aktuelne, ali i neobične priče i ljudske sudbine. Slikom i rječju, s kraja na kraj Srpske, svaki ponedjeljak u 18:20 donosimo...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.