Bluz za bolnicu

Bluz za bolnicu (2014)

dokumentarni | Hrvatska
Režiser: Zdravko Fuček

OPIS

U sklopu plana Vlade RH o spajanju bolnica, spojena je i Opća bolnica u Novoj Gradiški s bolnicom Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.
Protiv te odluke svoj glas digle su braniteljske udruge s novogradiškog područja te organizirale potpisivanje peticije s ciljem da Opća bolnica u Novoj Gradiški zadrži svoj pravni subjektivitet kao što je to bilo u proteklih 167 godina.
Bojeći se da je spajanje samo prvi korak prema ukidanju bolnice u Novoj Gradiški, peticiju je potpisalo gotovo pola stanovnika toga grada, što nije odgodilo provođenje Odluke o spajanju. Zbog neinformiranosti, kako među medicinskim osobljem tako i kod korisnika medicinskih usluga, stvara se atmosfera nesigurnosti i napetosti koja otvara prostor za kuloarske priče o mogućem ukidanju nekih bolničkih odjela u Novoj Gradiški i smanjenju kvalitete zdravstvene usluge na tom području.

Scenarist:

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.