Ocjena korisnika: 8.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 8

OPIS

Laureatkinja Nagrade za životno djelo "Viktor Kovačić", koju dodjeljuje Udruženje hrvatskih arhitekata, u 2015. godini je profesorica emerita Hildegard Auf-Franić. Uvijek se zalažući za društveno-integrativnu arhitekturu i urbanizam, Hildegard Auf-Franić je u svojem bogatom opusu projektirala u rasponu mjerila od dječjeg vrtića do sveučilišnog kampusa. Ne manje važan je njezin doprinos pedagogiji arhitektonskog projektiranja unutar Kabineta za zgrade društvenog standarda te doprinos razvoju Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, na kojem je bila dekanica i prodekanica u više mandata. O godinama studiranja, projektantskog napona i kapitalnim realizacijama, poput Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta u Rijeci, te o važnosti angažmana unutar strukovnih organizacija, osim profesorice Auf-Franić, govore arhitekti Sonja Jurković, Mia Roth Čerina, Tin Sven Franić i Veljko Oluić.

Slike

Točka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitekturaTočka na A - suvremena hrvatska arhitektura

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.