poster

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

Medijska mreža srpske dijaspore


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img

OPIS

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, na početku ovogodišnjeg Velikog Posta razgovaramo sa Igumanom Manastira Nova Gračanica Serafimom Baltićem.
Čućete šta se sve može videti u ovom manastiru, koji je veoma značajan za srpski narod u Americi, a posebno govori i o značaju posta. Sledi i poruka vladike Longina na liturgiji na prvu nedelju posta, a potom iste večeri, na Nedelji Pravoslavlja, Otac Dobrivoje Milunović iz Srpskog Sabornog hrama, objašnjava značaj ove posebne liturgije na kojoj su bili mnogi sveštenici iz srpskih kao i drugih pravoslavnih crkava iz Čikaga, Indijane i Viskonsina. Oni govore i o značaju ikona za ovaj dan i za ovu liturgiju, kao i za pravoslavnu crkvu uopšte.
Videćemo i deo nastupa ansambla Dukati i Biseri sa Krajiškog Prela.
Autor emisije razgovarao je o freskopisu sa Filipom Subotićem kojeg je zatekao na poslu u crkvi Sveti Simeon Mirotočivi, posetivši ga u gradu Šarlot, u američkoj Saveznoj Državi Severna Karolina. Freskopisac Subotić je inače već oslikao značajan broj srpskih svetinja u Americi, od Klivlenda do Čikaga i dalje.
Urednik Medijske Mreže Srpske Dijaspore je mr Mirjana Raičević Tasić.

Slike

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Govorimo srpski

    image
    Emisija o srpskom jeziku.
  • Linije razdvajanja (2009)

    image
    Iz srca supersile u krizi, Fault Lines kopa dublje u ono što pokreće velike priče u SAD-u.
  • Imamo rešenje

    image
    Cilj serijala ‘Imamo rešenje’ je afirmacija domaće nauke i struke kroz prezentaciju praktičnih rešenja primenjenih na farmama, plantažama i poljoprivrednim...
  • ARD-Buffet (1998)

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.