poster

Znanstveni krugovi

Znanstveni krugovi (2013)

dokumentarni | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

OPIS

CERN je jedan od najvećih znanstveno-istraživačkih centara u svijetu. Na mnogim su projektima od njegova osnutka radili naši znanstvenici iako Hrvatska nije bila član. Odnedavno jest.
Neutrini su elementarne čestice koje je teško detektirati. Mogu proći kroz zemlju ili bilo koju tvar a da ne ostave trag. Ipak su otkriveni. A otkriven je i izvor astrofizičkih neutrina.
Kakva je kvaliteta vode u nekom potoku može se saznati i istražujući hranidbene mreže u njima, odnosno sastav biljnog i životinjskog svijeta. Evo što je otkriveno u zagrebačkim potocima.
Što je održivo ribarenje, što se događa s viškom ribe i postoji li način za ulov količine i vrste riba koje su dopuštene i koje ribari žele uloviti?
Novinarke: Mirjana Srhoj, Sandra Pavković, Maja Vađić
Realizatorica: Petra Marotti

Slike

Znanstveni krugoviZnanstveni krugovi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zapis o selu

    image
    Dokumentarna emisija.
  • Napušteni inženjerski projekti (2016)

    image
    Neki od najsjajnijih inženjerskih projekata sada leže u ruševinama. Kako i zašto? U ovim ćete pričama upoznati nevjerojatne ljude koji su ih dizajnirali i one...
  • Šaranski ribolov sa Stojanom Radosavljevićem

    image
    Kamere emisije "Šaranski ribolov" sa Stojanom Radosavljevićem u stopu prate poznatog sportskog ribolovca i bilježe sve njegove pustolovine. Stojan je aktivan...
  • Tamo daleko

    image
    Serijal putopisno-dokumentarnih emisija "Tamo daleko" počeo je s emitovanjem u oktobru 2011. godine, i prva je emisija u okruženju koja se bavi dijasporom....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.