OPIS

Serijal Filozofija i... u novoj emisiji govori o misli i životu sociologa i filozofa Karla Marksa.
Svet je obeležio dva veka od njegovog rođenja, a tokom prošlog veka veliki broj zemalja u svetu svoje političko i društveno uređenje formirale su na ideji marksizma.
Njegovo najčuvenije delo "Kapital" mnogi nisu shvatili a postoji verovanje da zbog same tematike i jezika kojim je delo napisano, vrlo malo ljudi ga je i pročitalo.
Neoliberalizam na scenu je vratio Marksove ideje. Mnogi filozofi u svetu u ovoj ideji vide još uvek jedino suprotstavljanje kapitalizmu.
Marksova ideja je bila da ne samo da razume kapitalistički sistem, njegovo funkcionisanje već da osmisli rešenje za veću socijalnu pravdu. Naslednici i tumači Marksove ideje tome su dali još jedan pečat.
O Karlu Marksu, njegovoj misli, životu i tome da li je on i koliko i danas aktuelan govori nam jedan od najboljih poznavalaca Marksove filozofije na našim prostorima, prof. dr Lino Veljak, profesor filozofije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Urednik i autor: Jasmina Vujnović Milošević

Slike

Filozofija i Karl MarksFilozofija i Karl MarksFilozofija i Karl MarksFilozofija i Karl MarksFilozofija i Karl MarksFilozofija i Karl Marks

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Priče iz lovišta

    image
    U seriji "Priče iz lovišta" uživat ćete i smijati se avanturama iskusnih i mladih lovaca, koji otkrivaju neke od najzanimljivijih lovačkih trenutaka.
  • Riječ na riječ

    image
    30-minutna emisija o hrvatskom jeziku i svim njegovim narječjima.
  • Vrlo zanimljiva emisija o svemu

    image
  • Baba Ali

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.