poster

Magazin Srbije na vezi

Srbija na vezi

informativni | Srbija

OPIS

Srbija na vezi godinama u sadržaje emisija svrstava i temu srpska sportska dijaspora. Cilj nam je da u svetu potražimo i ovdašnjoj javnosti, ali i svetu, predstavimo sportske talente našeg porekla.
Sa zadovoljstvom potvrđujemo da smo nekolicinu mladih sportista približili kako klubovima u Srbiji, tako i reprezentaciji Srbije u brojnim sportovima. Katarina Milenković iz štokholmskog košarkaškog kluba Solma Viking, nakon priloga u emisiji Srbija na vezi, pozvana je od strane selektorke Marine Maljković da se priključi pripremama reprezentacije, a rukometaš Miroslav Petrović iz kluba Đurgarden iz Geteborga prisustvovao je probnom treningu na poziv tadašnjeg selektora Veselina Vukovića.
U današnjoj emisiji kroz inserte iz bogate dokumentacije emisije Srbija na vezi, Programa za dijaporu koji postoji 28 godina, podsetićemo se šta su na temu srpska sportska dijaspora nekada rekli, Dejan Bodiroga, Vanja Grbić, Jelena Genčić, Veselin Vuković, Marina Maljković i drugi. Na istu temu gost u studiju biće sportski novinar i urednik u Večernjim novostima, predsednik za dijasporu Sportskog saveza Srbije Miša Stojanović.
Predstavićemo gledaocima ekskluzivno i Milutina Miću Sredojevića, jedinog belog fudbalskog stručnjaka koji se u Africi, u fudbalu, zadržao kontinuirano 18 godina radeći u 52 afričke zemlje.
Savez Srba u Austriji, u Beču je obeležio 15 godina uspešne saradnje sa Austrijom i Srbijom. Tim povodom u Akcent Teatru odigrana je i 100. predstava iz Srbije. Austrijsku i srpsku publiku oduševili su glumci predstave Balkanski špijun, Dušana Kovačevića, Narodnog pozorišta iz Beograda.
U skijaškoj sezoni, svako ima pravo da bira. Pored vrlo dobrih staza u Srbiji, i stranci i srpska dijaspora u poslednje vreme biraju Republiku Srpsku i Jahorinu, kao skijaški centar koji standardima odgovara vrhunskim sportiostima.
Na ovogodišnjem EJOF u - Evropskoj olimpijadi mladih, koju su zajednički organizovali grad Sarajevo i Istočno Sarajevo, pored 1700 takmičara iz 47 zemalja sveta učestvovali su i srpski mladi skijaši, a ekipa emisije Srbija na vezi saznala je zašto je još lepo doći na Jahorinu.
Muzički gosti u studiju dr Ivica Stančić stomatolog i profesor na Stomatološkom fakultetu u Beogradu i već 15 godina jedan od prvih glasova RTS-a i Radio Beograda, za koji je snimio veliki broj izvornih narodnih pesama Srbije i Balkana za trajnu arhivu.
Urednica emisije Jelena Đorđević PopovićReditelj Dragica Gačić Muzički urednik Branka Lolić

Slike

Magazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na veziMagazin Srbije na vezi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vreme RTS

    image
    Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
  • BBC News at One (1986)

    image
    The BBC's lunchtime news bulletin.
  • Новините на NOVA

    image
  • Ana Haber

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.