poster

Nauka 2019: Ishrana dece u školama

Nauka


OPIS

Prva iskustva i navike u ishrani dece formiraju se u porodici. Šta će deca naučiti, zavisi od onih sa kojima provode najviše vremena a to su najčešće roditelji.
Iskustva pokazuju da je decu najvažnije naučiti da razlikuju i procenjuju ukuse što će pomoći da u kasnijem periodu jedu raznovrsnu hranu. Polaskom u školu takve navike bi trebalo nastaviti.
U Srbiji mali broj škola ima sopstvenu kuhinju u kojoj deci mogu da ponude ukusnu, kuvanu i kvalitetnu hranu. Obroci koji se služe u školskim kuhinjama moraju da budu dobro isplanirani i da zadovolje sve norme vezane za kvalitet i nutritivnu vrednost ali je važno da ih deca vole i da u takvim obrocima uživaju.
Evropska unija finansira projekat" Strength 2Food" (Snaga za hranu) sa ciljem unapređenja kvaliteta ishrane i sistema javnih nabavki u školskim kuhinjama.
U ovaj međunarodni projekat pored 29 škola iz Srbije uključene su i škole iz Velike Britanije i Univerzitet iz Parme. Saradnici na projektu među kojima su i kuvari iz Italije posetili su Srbiju da bi sa kolegama koji rade u školskim kuhinjama u Beogradu i Novom Sadu razmenili ideje za nove jelovnike.
U emisiji Ishrana dece u školama videćete kako izgledaju kuhinje u školama u Novom Sadu i Loznici, šta o njima misle deca i roditelji, kako one funkcionišu u Velikoj Britaniji i kako decu navići da jedu raznovrsnu i nutritivno vrednu hranu.
Urednik emisije: Aleksandra Šarković Montažeri emisije: Milan Radičević, Ana Martinović

Slike

Nauka 2019: Ishrana dece u školamaNauka 2019: Ishrana dece u školama

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Priče s Istoka (2006)

    image
    Odvažne, neispričane priče iz cijele Azije i Pacifika. Al Jazeerin dubinski, tjedni program o aktualnostima iz najnaseljenije regije svijeta.
  • TV Justice

    image
    Neka istina bude ispričana
  • Tendance XXI (2015)

    image
    Trendovi 21 vijeka.
  • Govorimo srpski

    image
    Emisija o srpskom jeziku.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.