SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Residents

OPIS

Upoznajte najnevjerojatnije divlje životinje, stanovnike najnovijeg staništa koje se mijenja brže od svih ostalih na planetu - naših gradova.
Grbavi kitovi prodiru u njujoršku rijeku Hudson. Goleme kolonije velešišmiša nastanjuju se u Adelaideu. Zlatni čagljevi vrebaju na parkove Tel Aviva, a populacija burmanskih pitona raste na ulicama Bangkoka.
Naši gradovi ne pružaju dom samo ljudima. U njima stanuju sve veće populacije uspješnih životinja koje se na gradski život prilagođavaju bolje nego što smo mogli predvidjeti. Ne samo što svoje prirođene vještine primjenjuju u urbanom okolišu, nego i njihova tijela te ponašanje doživljavaju čudesne prilagodbe.
Nadahnuta epizodom Gradovi serije Planet Zemlja II., ova serija istražuje naše gradove na posve nov način - kroz oči životinja koje u njima žive. Otkrijte onu divlju stranu svijeta koji mislite da poznajete.
Gradovi svijeta rastu brže od bilo kojeg staništa na planetu. Iako ih većinom zamišljamo kao betonske džungle lišene prirode, za životinje svih oblika i veličina oni su samo novo stanište prepuno novih i neočekivanih mogućnosti. S potrebama sličnim ljudskima, ove se divlje životinje suočavaju i sa sličnim izazovima te isto tako, zahvaljujući mudrom ponašanju, uspijevaju u gradu pronaći sve što im treba. Prirodni je svijet sve manji, a naše urbane sredine neprestano rastu pa je važnost prilagodbe na život u gradu veća nego ikad.
Prva epizoda ispituje što sve ovi divlji stanovnici moraju poduzeti da bi uspjeli u najnovijem, najbrže rastućem staništu na planetu. Od glatkih azijskih vidri, stanovnika Singapura, do golemih kolonija velešišmiša i mrežastih pitona stanovnika ulica Bangkoka, doživite naše gradove na nov način.

Slike

Divljina u metropoliDivljina u metropoliDivljina u metropoliDivljina u metropoli

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.