SEZONA: 3

EPIZODA: 3

OPIS

Pozlaćeni stolac na čijem su sjedištu odloženi cilindar i štap instalacija je koju je Josip Vaništa napravio 1961. godine. Stilski stolac, kao i štap i cilindar, simboli aristokratske elegancije s kraja 19. stoljeća, tada su već odavno bili izvan upotrebe. Sam štap je i neobično dugačak, s dva drška na oba kraja. Na njega se ne može osloniti te je kao pomoć pri hodanju - besmislen. Vrijeme nastanka ove instalacije poklapa se s djelovanjem umjetničke grupe Gorgona čiji je Vaništa aktivan član te jedan od osnivača, a u čijim je djelima često prisutan humor i autoironija.

Slike

Jedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast ManetuJedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast ManetuJedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast ManetuJedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast ManetuJedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast ManetuJedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast ManetuJedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast ManetuJedno djelo: Josip Vaništa - Beskonačni štap / U Počast Manetu

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Hod vijekova

    image
    "Hod vijekova" je emisija koja nas vraća u prošlost, te nas upoznaje sa porijeklom raznih običaja i sa tradicijom naroda na prostoru Bosne i Hercegovine.
  • Sandžački biseri

    image
    U emisiji Sandžački biseri gledajte teferiče iz našeg komšiluka, iz Sandžaka, kako se to provode ljudi u Sandžaku, kako čuvaju svoju tradiciju i sl.!
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.