poster

Eko zona

Eko zona

Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena korisnika: 10/10

OPIS

Počinjemo s emitiranjem 10 švedskih ekoloških filmova o odgovornom investiranju prilikom kojeg se kontroliraju socijalni i ekološki učinci investiranih projekata. Filmove je HTV-u poklonio bivši novinar i današnji bankar jedne švedske banke Saša Bešlić. Prvi švedski film govori o problemu zagađenja okoliša i života pored crpilišta plina iz pješčenjaka u Teksasu metodom hidrauličkog frakturiranja te zagađenje zraka iz zeničke željezare čiji su vlasnici u Rumunjskoj smanjili zagađenje.
Usto u Eko zoni: život u naseljima oko Marišćine, iznad Rijeke, već je godinama jako težak, uzrok smrada - sumporovodik - stalno prelazi uredbama i zakonima dopuštene granice; stranka Zelena lista pozvala je građane da racionalno, prema unaprijed pripremljenim popisima, kupuju hranu i pripremaju obroke u adekvatnim količinama; kako odvajati otpad, najlakše se uči od malih nogu, a to znaju dobro i u vrtiću Bambi u Vrbovskom. Mještani Vrbovskog boje se novog poskupljenja, jer već su im zbog odvoza u županijski centar Marišćina komunalije poskupjele.

Slike

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.