Ocjena korisnika: 8.5/10
(2 glasova)

OPIS

U dokumentarnom filmu Novozelandske priče pratimo povijest Hrvata koji su prije više od stoljeća i pol došli na Novi Zeland kopati kauri gumu, fosiliziranu smolu novozelandske smreke. Iako su u početku radili najteži posao i bili građani drugoga reda, svojim radom su ipak stekli ugled u društvu. Njihova veza s Maorima traje još od vremena kad su prvi put došli u tu otočnu pacifičku zemlju, a danas su isprepleteni prijateljskim i obiteljskim vezama. Na Novom Zelandu su danas neki od najuglednijih stanovnika upravo hrvatskog podrijetla, a njihov smisao za posao i napredak jedan je od razloga uspjeha te daleke zemlje.

Scenarist:
Producent: Živko Budanko
Snimatelj: Mak Vejzović

Slike

Novozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske pričeNovozelandske priče

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.