OPIS

Dan koji je šokirao svijet… I uništio njegov život…

Novembar 22, 1963 godine. Pucanj odzvanja u Dalasu. Predsjednik John F. Kennedy je mrtav. Odmah nakon ubistva, avion napušta Dalas, u pravcu Detroita.
Samo je jedan putnik u prvoj klasi, kubanski diplomata. Na taj dan i tokom dana koji ga prate, sva posada Dalas-Detroit leta umire ili nestaje pod misterioznim okolnostima. Slučajnost - ili zavjera?
Ben Ford ne vjeruje u slučajnosti. Kao agent za osiguranje, Ben se nadao da će proslaviti svoj 30-i rođendan, 22. novembar, tako što će zaprositi svoju djevojku, Katie, koja je stjuardesa. Međutim, Katie je bila na misterioznom letu i vidjela nešto što nije trebala vidjeti. Pošto se ona ne vraća kući te večeri, Ben započinje istragu…
Sve više ulazeći u neobjašnjive događaje, on dolazi do veze sa hladnokrvnim mafijašem Frank Calassom, učenikom lokalnog kapoa. Iako Ben ulazi u svijet podzemlja, organizovanog kriminala, izdaje i prijetnji, ništa ga ne zaustavlja na tragu čovjeka koji je ubio Katie. Kako se približava Frank Calassu, pravi par grešaka koje ga postavljaju na njegov nišan. Ali, da li je Calasso stvarno organizator zavjere koja prijeti da ih sve proguta…
Nakon 40 godina, 70-godišnji Ben je bolestan i primoran da se useli kod kćerke Kathleen. Ona je dugo imala problem sa ocem, koji nikada nije zaboravio nestanak Katie. Kad se tijelo Katie pronađe, slučaj se ponovo otvara - i Ben postaje glavni osumnjičeni.
Kathleen ne vjeruje da joj je otac ubica - ali šta ona zna o njegovoj prošlosti… Ben je to krio od nje 40 godina. Kada shvata da ona hoće da sklopi posao sa kubanskim biznismenom, to postaje previše za njega. Kubanac je možda baš onaj čovjek koji je ubio Katie.
Kako Benova priča prepliće prošlost i sadašnjost u komplikovanu tapiseriju, otkrića koja Ben pronalazi postepeno bacaju svjetlost na davno zaboravljene tajne. Korak po korak, istina o enigmi 22. novembra 1963. i njenim posljedicama
dolazi na svjetlost dana...

Slike

Novembarska zavjera
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.