SEZONA: 1

EPIZODA: 5

OPIS

Čini se da Amerika pada na još niže grane kako zemlja srlja iz krize u krizu.
Druga polovica sedamdesetih počela je s mnogo nade i obećanja. Završila je duga nacionalna noćna mora zvana Watergate, a nakon kratkog prijelaza pod predsjednikom Fordom zemlja je u Bijelu kuću poslala relativno nepoznatog bivšeg guvernera Georgije, Jimmyja Cartera. No gotovo se odmah sve počelo raspadati. Stagflacija je gušila gospodarstvo, a energetska kriza izazivala je duge redove i kratke fitilje na benzinskim crpkama. Incident u nuklearki Three Mile Island i onaj u mjestašcu Love Canal povećali su zabrinutost za okoliš. Velika borba vodila se oko Panamskog kanala, a svijet je suspregnuo dah kad je ajatolah Homeini svrgnuo šaha u Iranu i kad je Sovjetski Savez upao u Afganistan. No u Camp Davidu zbilo se pravo diplomatsko čudo kad su Egipćani i Izraelci potpisali povijesni mirovni sporazum. Svojih pet minuta čekao je još jedan bivši guverner, Ronald Reagan, koji je bio na pragu pokretanja vlastite revolucije.

Slike

Sedamdesete: Stanje nacije nije dobroSedamdesete: Stanje nacije nije dobroSedamdesete: Stanje nacije nije dobroSedamdesete: Stanje nacije nije dobroSedamdesete: Stanje nacije nije dobroSedamdesete: Stanje nacije nije dobro

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.