Na veslu priča: Socijalistički čamac


OPIS

Vule Žurić
Mir pučine. Beg u dubinu. Bliskosti. Prostim sredstvom. Želje i mišice. A na veslu...duša. Da možeš da se vratiš s maestralom i živiš pošteno. Da nikada ne moraš da vikneš upomoć. Čamac na naduvavanje lako se probuši. Budi siguran u vodi.
Vule Žurić rođen je 1969. godine u Sarajevu. Objavio je šest zbirki priča, deset romana, zbirku radio-drama, dečiji roman i zbirku eseja. Autor je zvezdaškog dela monografije „Mnogo smo jači/Derbi, moj derbi.“ Priredio je tematske zbirke priča posvećenih Gavrilu Principu i Branku Ćopiću. Autor je scenarija za film Gorana Markovića „Slepi putnik na brodu ludaka“ i drame „Posljednji mejdan Petra Kočića.“ Njegove priče prevođene su na desetak jezika. Dobitnik je nekoliko nagrada, među kojima je i Andrićeva nagrada za zbirku priča „Tajna crvenog zamka“ 2015. godine.
TREJLER: https://youtu.be/GXju0bidUo4
Reditelj, autor koncepta: Rastko Šejić; kompozitor: Vladimir Lešić; direktor fotografije: Časlav Petrović; snimatelj: Marko Ristić, Miroslav Milovanović (dron); montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; asistent kamere: Milan Džodić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Miša Timčenko, Dragan Antonijev, Igor Timčenko ; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić.
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ 2018.
Projekat podržali: Ministarstvo kulture i informisanja, Grad Pančevo

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.