OPIS

Balzak - Živjeti za strast“ je saga o Onoru de Balzaku (Gérard Depardieu), čovjeku koji je stvorio monumentalan
literarni rad koristeći dramu i avanturu sopstvenog života - život koji je oblikovao u spektakularan, nezaboravan plamen strasti. U srcu priče su žene iz Balzakovog života. Iako je grub, neprefinjen i daleko od lijepog, Balzak ženama ostavlja neodoljivo fasciniranim - npr.,Madam de Berny (Virna Lisi), stariju ženu koja ga istinski voli, ali umire od slomljenog srca kada Balzak pronalazi novu ljubavnicu. Ili, na primjer, Laure d'Abrantes (Katia Riemann), ekstravagantnu, ali siromašnu groficu, koju Balzak vidi kao kartu ka poštovanju i prihvatanju u salonima Pariza. Međutim, dvije žene koje ostavljaju najjači trag u Balzakovom životu su njegova majka Charlotte-Laure (Jeanne Moreau) i Eve Hanska (Fanny Ardant), ljubav njegovog života. Hladna i manipulativna, Charlotte-Laure nikada nije mogla da podari sinu ljubav koju je želio. Uprkos tome, ona je ona koja ga nadgleda i koja se nalazi sa kojime u njegovim posljednjim časovima nakon što je iskupila dovoljno hrabrosti da se izvini.
Balzakova velika ljubav je Eve Hanska, ljepotica koju prati preko Švajcarske, Praga i Sankt Peterburga u neumorivoj
potrazi za njenim srcem. Eve, koja je udata, iznad svega cijeni pisca u Balzaku ali se eventualno predaje njegovim čarima. Njihova tragična veza označava posljednje godine Balzakovog života, jer je do momenta kada se oni konačno mogu uzeti, Balzakov nemarni, stresni život već počeo da posustaje...

Slike

Balzak
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.