Veliki pisci na malim ekranima


OPIS

Povodom 60 godina TV Beograd i RTS
Urednik emisije "Veliki pisci na malim ekranima" Aleksandar Gatalica "pozvao je ponovo na ekran" dvadeset jednog velikog srpskog pisca, od Skendera Kulenovića do Dragana Jovanovića Danilova i ponovo se setio neprolaznih svedočanstava o njihovom radu. Dve emisije nastale su od kolažiranja najupečatljivijih iskaza (njih preko sedamdeset).
Kako su pisali, čemu su se nadali, da li su mislili i računali na čitaoce ili ne, jesu li se više oslanjali na cigaretu ili na svoju pisaću mašinu, kako su zamišljali svoje delo kroz pedeset godina - sve su to pitanja na koje su odgovore davali Ivo Andrić, Dragoslav Mihajlović, Slobodan Selenić, Milorad Pavić, Svetlana Velmar-Janković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić i mnogi drugi.
Emisija "Veliki pisci na malim ekranima" retrospektiva je i mnogih TV tehnika: od "lavalijer" mikrofona oko vrata Meše Selimovića, do raznih tehnika snimanja i formata slike u 4:3 i 16:9 formatu.
Emisija je snimana u HD tehnici, a naknadno su u master-kadar umetani snimci dokumentacije tehnikom televizijskog kolažiranja koja se ne viđa često na našim TV ekranima. Na ovaj način pisci su još jednom oživljeni; načinjen je prijateljski i kolegijalni razgovor sa urednikom, koji je i sam pisac, a gledaoci su dobili priliku da vide pravi vatromet misli i ideja zabeleženih tokom poslednje tri decenije.
"Veliki pisci na malim ekranima": fotografija Dragan Stanojković, obrada slike Milica Živojinović, obrada zvuka Aleksandar Zoričić, reditelj Nenad Krkelić, urednik i voditelj Aleksandar Gatalica.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.