SEZONA: 1

EPIZODA: 12 - Nije sve tako crno u Vrgorcu

OPIS

Ne bi bilo lako ni danas, a kamoli 1972. kada je crnac Jack Roskam došao iz Belgije živjeti u Vrgorac. Većina mještana vidjela je tada crnca prvi put, bakice su se sklanjale na drugu stranu ceste i križale se, a selom je kružila priča da će krava dati ukiseljeno mlijeko ako ih Jack pogleda. Bluzer, roker, gitarist u renomiranom novovalnom bendu u osamdesetima, danas je turistički vodič po Braču i Hvaru. Zaveo je mještane gitarom i osmijehom, a nije odmoglo ni to što je početkom devedesetih stao u obranu grada. Ipak. Ne bi ga svaka majka za zeta.
Zovu ga dibidus. Zovu ga Crni Mate. 45 godina kasnije još uvijek se smiju sceni kada je Jack ušao u dućan i nije znao reći kokoš. Tražio je prodavačicu da mu da majku od jajeta. Jack danas živi na relaciji Vrgorac - Mimice, kaže da je postao pravi Dalmatinac, citira Tina Ujevića i neumorno snima svoje pjesme. Dio lokalne ekipe, ali opet svoj, crnac je odgojio i inspirirao čitavu generaciju rokera iz Vrgorca. Ipak, ničega ne bi bilo da se nije dogodio fatalni susret s vrgoračkom slikaricom.

Slike

Lijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vašaLijepa vaša

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.