Festival Sentimento u Dubrovniku - tenor Stijepo Gleđ Markos uz Dubrovački simfonijski orkestar

(2015)


OPIS

Tenor Stijepo Gleđ Markos 2014. godine pokrenuo je međunarodni kulturni edukacijsko-rehabilitacijski festival Sentimento u Dubrovniku, s ciljem korištenja glazbe kao sredstva rehabilitacije.
Na jedinstven način osobama s posebnim potrebama Sentimento omogućuje integraciju u zajednicu kojoj pridonose i unutar koje komuniciraju kao umjetnici i stvaratelji. Uz pomoć glazbenih terapeuta skladaju glazbena djela koja izvode svjetski poznati glazbenici. Jednu takvu skladbu sa štićenicima Centra za rehabilitaciju Josipovac osmislio je jedan od najpoznatijih glazbenih terapeuta prof. Nigel Osborne uz poznati gudački kvartet Brodsky.
Tako je povezivanjem glazbenih virtuoza i osoba s posebnim potrebama nastao jedan novi pristup u umjetničkom izričaju. Stijepo Gleđ Markos pokazuje da glazbena umjetnost ima moć senzibilizirati javnost, te pozivati na ljubav i zajedništvo.
Koncert u sklopu festivala Sentimento označava središnji događaj u srcu Dubrovnika ispred dubrovačke katedrale, na kojem domaćin festivala tenor Stijepo Gleđ Markos u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Dubrovačkog komornog zbora i glazbenog sastava Olja'zz Band pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija, uz mezzosopranisticu Kraljevske opere u Londonu Clare McCaldin, izvodi autorska i suvremena klasična djela duhovne glazbe u crossover glazbenom stilu.
Odabrala: Marija Ramljak

Slike

Festival Sentimento u Dubrovniku - tenor Stijepo Gleđ Markos uz Dubrovački simfonijski orkestar
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.