SEZONA: 1

EPIZODA: 22

OPIS

26. ožujka sa zimskog računanja vremena prelazimo na ljetno dodavanjem jednog sata. Umor nakon pomicanja sata traje više dana, a statistike govore i o povećanom broju automobilskih nesreća i moždanih udara. Utječe li pomicanje sata i na zdravlje i koji su stručni savjeti? Priču donose novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat'.
Najučestalija oštećenja na radnome mjestu, kod osoba koje dulje sjede, bolni su sindromi kralježnice. Kako bismo rasteretili određene dijelove tijela koristimo se raznim pomagalima ili ortozama. Prevencijom oštećenja na radnome mjestu i smanjenjem razvoja komplikacija bavi se ergonomija, o kojoj gledatelji imaju priliku doznati više u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.
Proljeće je, nemirni ste, loše spavate, svrbe vas oči, kišete, kašljete, začepljeni su vam dišni putovi? To su sigurni simptomi alergije! Peludna sezona u našim je krajevima započela. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' donosi peludni kalendar, ali i savjete kako si alergičari mogu pomoći.
U posljednje se vrijeme sve više govori o još jednom rješenju za oporavak vida - o ugradnji multifokalnih intraokularnih leća s dva ili tri fokusa. Ovaj tjedan, novinari 'Zdravlja na kvadrat' istražili su je li ta metoda idealno rješenje za bolju dioptriju.
U 'Zdravlju na kvadrat' bit će riječi i o venskim ili arterijskim trombozama, a ekipa emisije posjetila je i učenike zagrebačke Škole za medicinske sestre Vinogradska.
U ovotjednoj rubrici 'Zdravlje s poznatima' pjevačica Ivana Banfić pokazala je svoje plesačke sposobnosti, ali i govorila o organskoj prehrani, zdravom životu, sportu i duševnom miru.

Slike

Zdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadratZdravlje na kvadrat

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prvi red

    image
    Otkrijte najnovije tajne estrade i upoznajte najveće zvezde u intimnim razgovorima sa Ognjenom Nestorovićem.
  • taff (1995)

    image
    taff - a tabloid magazine on ProSieben.
  • Art kvart

    image
    „Art Kvart“ svake sedmice donosi najbolje i najvažnije vijesti o umjetnosti i kulturi, o umjetnicima i njihovim muzama, o sestrinstvu i drugarstvu, o znanju i...
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.