SEZONA: 5

EPIZODA: 1 - Separation Anxiety

OPIS

Od premijere na jesen 2011. godine, samo nekoliko tjedana nakon desetogodišnjice terorističkih napada na SAD 11. rujna, serija "Domovina" gledateljima nudi kompleksno i višeslojno razmišljanje o odgovoru na te napade koje personificira nesavršena, ali genijalna glavna junakinja Carrie Mathison (trostruka dobitnica nagrade Emmy Claire Danes). Proročki politički zapleti s pozadinom špijunskog trilera vodili su gledatelje "Domovine" u bagdadske tamnice, popločane ulice Bejruta, preko planinske granice Iraka i Irana, kroz hodnike Langleyja i washingtonske centre moći te, u prošloj sezoni, na užurbane ulice Islamabada.
U petoj sezoni "Domovina" nastavlja istraživati sve razvijeniji svijet protuterorizma i način na koji sveprisutni nadzor, komunikacije i društveni mediji mogu raditi za i protiv borbe protiv terorizma u svijetu. Glavno mjesto radnje ove sezone bit će Berlin, središte moći i utjecaja u Europi 21. stoljeća.
Radnja pete sezone nastavlja se gotovo tri godine nakon događaja u zadnjem nastavku četvrte. U nastojanju da pomiri svoju krivnju i razočaranje nakon godina provedenih u prvim redovima rata protiv terorizma, Carrie se povlači u Berlin. Ne radi više u CIA-i, već je na čelu zaštitarske tvrtke njemačkog dobrotvora Otta Düringa (Sebastian Koch). Ali ubrzo se opet nađe uvučena u svjetska žarišta i mora donositi dvojbene odluke za koje je mislila da su iza nje.
U petoj sezoni zvijezdama "Domovine" Claire Danes, Rupertu Friendu (Peter Quinn), Mandyju Patinkinu (Saul Berenson) i F. Murray Abrahamu (Dar Adal) pridružuju se četiri nova lika. Sebastian Koch glumi Otta Düringa, Carrienog novog šefa, bogatog dobrotvora u Njemačkoj; Miranda Otto je šefica berlinskog ureda CIA-e Allison Carr; Alexander Fehling glumi Jonasa Hollandera, Carrienog novog ljubavnika i odvjetnika Düringove zaklade; a Sarah Sokolovic Lauru Sutton, američku novinarku koja također radi za Düringovu zakladu.
Seriju, koja se temelji na originalnoj izraelskoj seriji "Hatufim" Gideona Raffa, za američku televiziju prilagodili su Alex Gansa i Howard Gordon. Uz Gansu, Gordona i Raffa, izvršni producenti pete sezone su Meredith Stiehm, Patrick Harbinson, Chip Johannessen, Alexander Cary, Lesli Linka Glatter, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem.
Gotovo dvije godine nakon napada na veleposlanstvo u Islamabadu Carrie gradi novi život u Berlinu, ali njezin je mir ugrožen kad je šefov zahtjev baci natrag u opasni svijet koji je ostavila za sobom. Carrie ima zadatak okupiti zaštitarski tim za humanitarni posjet izbjegličkom logoru pod kontrolom Hezbollaha u Libanonu. Za to vrijeme kolega iz Düringove zaklade traži od Carrie da provjeri dokumente koji su procurili iz CIA-e o detaljima sporazuma o nadzoru između SAD-a i Njemačke. Carrie odbija i savjetuje da se ne objavljuju tajni dokumenti koji bi mogli ugroziti živote. Zbog curenja podataka i Saul dolazi u Berlin gdje slučajni susret s Carrie dokazuje da još nisu u dobrim odnosima. Quinn dolazi po neslužbenom zadatku da se obračuna s lokalnim teroristima.

TRAJANJE: 51 min

Slike

DomovinaDomovinaDomovinaDomovinaDomovinaDomovinaDomovina

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • House of Cards (2013)

    image
    House of Cards britka je politička dramska serija koja nas vodi iza kulisa moći, ambicije, ljubavi, seksa, pohlepe i korupcije u modernom Washingtonu. Ovaj...
  • Tunel (2013)

    image
    Serija Tunel smeštena je u vreme ekonomske krize u Evropi i radnja počinje kada se na englesko-francuskoj granici, u Evrotunelu, ispod Lamanša, pronađe telo...
  • Ekipa za očevid (2000)

    image
    U gradu kocke i zabave, koji živi danonoćno, kriminal nikada ne spava. Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat...
  • Plava krv (2010)

    image
    Serija prati život obitelji Reagen, čija je glava obitelji Frank Reagan (Tom Selleck), policijski načelnik. Njegova kći Erin (Bridget Moynahan) je pomoćnik...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.