SEZONA: 22

EPIZODA: 1 - Elementary School Musical

OPIS

HTV prikazuje premijerne epizode Simpsona, humoristične serije s najduljim vijekom prikazivanja u povijesti televizije. Ta je serija osvojila gledatelje diljem svijeta i uspjela se narugati samoj sebi, ali i svemu oko sebe. Uz subverzivan i oštrouman humor, ova serija je ostavila neizbrisiv trag u američkoj pop kulturi, a članovi obitelji Simpson postali su televizijske ikone.
Simpsoni žive u gradu Springfieldu. Homer (Dan Castellaneta) radi kao nadzornik za sigurnost u nuklearnoj elektrani; Marge (Julie Kavner) se trudi čuvati mir u obitelji; Bart (Nancy Cartwright) je nepodopštinama sklon 10-godišnji vragolan; 8-godišnja Lisa (Yeardley Smith) je inteligentna vegetarijanka koja svira saksofon; a malena Maggie izražava se samo cuclanjem dude.
U siječnju 2010. prikazana je u Americi 450. epizoda Simpsona kao vrhunac obilježavanja "Najboljih 20 godina svih vremena", čime je proslavljena 20. godišnjica prikazivanja prve epizode serije. U svibnju 2009. izdana je poštanska marka sa Simpsonima u vrijednosti od 44 centa. Godine 2007. izašao je dugo očekivani film 'Simpsoni', koji je dosad donio zaradu od 525 milijuna dolara. Usto, u svibnju 2008. otvoreni su zabavni parkovi "The Simpsons Ride" u Universalovim studijima u Orlandu i Hollywoodu.
Simpsoni su 2010. dobili pet nominacija za nagradu Emmy, među kojima i one za najbolju animiranu seriju, najbolju sinkronizaciju (nominirani Dan Castellaneta, Hank Azaria i gostujuća glumica Anne Hathaway), te za najbolju dječju dokumentarnu emisiju za dokumentarac "The Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! On Ice!" koji je producirao i režirao Morgan Spurlock. Ova serija koju hvale kritika i publika dobila je brojne nagrade, uključujući Peabody Award, 27 Emmyja, 25 nagrada Annie, pet nagrada Genesis, devet nagrada International Monitor Award i sedam nagrada Environmental Media Award. Simpsoni su uvršteni u Guinnessovu knjigu rekorda kao animirana serija koja se najdulje emitira u udarnom televizijskom terminu te kao serija u kojoj je gostovalo najviše zvijezda. Homer Simpson je takva pop-ikona da je njegov zlovoljni uzvik - "D'oh!" - čak ušao u Oxfordski rječnik engleskoga jezika. K tome, Simpsoni su dobili svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih. Simpsoni ruše rekorde u prodaji memorabilija, a DVD-i ove serije među najprodavanijima su u povijesti.

U novoj sezoni omiljena američka obitelj doživljava lude i nezaboravne pustolovine: Maggie odluta od kuće, Homer postaje vrhunski frizer, Moeova krčma postaje trendovski bar, a obitelj raspravlja kako najbolje provesti praznike.
Kao gostujuće zvijezde ove sezone u Springfield dolaze glumci iz serije Glee Lea Michele, Cory Monteith i Amber Riley; filmska zvijezda Daniel Radcliffe, te protagonist "Dr. Housea" Hugh Laurie, koji posuđuje glas u zastrašujućoj epizodi "Treehouse of Horror". Među ostalima, u ovoj sezoni glasove posuđuju Jemaine Clement i Bret McKenzie iz 'Flight of the Conchords', osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, bejzbolska legenda Mike Scioscia, Martha Stewart, Rachel Weisz, Jon Hamm, Kristen Wiig, Alyson Hannigan i Joe Mantegna.
Izvršni producenti su James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham i Matt Selman.
---

1. epizoda:

Lisa odlazi u kamp u kojem pohađa tečajeve scenske umjetnosti; Krustyju sude u Haagu nakon što nasjedne na podvalu da je dobio Nobelovu nagradu.

Slike

SimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoni

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.