Ocjena korisnika: 5.4/10
(8 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Dokumentarna serija HTV-a "Zločini komunizma u Hrvatskoj" nastala je na temelju znanstvenog skupa na istu temu u organizaciji "Matice hrvatske".
---
Epizoda prati događaje oko stvaranja istočnog bloka u Europi nakon završetka Drugog svjetskog rata. Pozicija Jugoslavije i Tita u nastanku Staljinove Kominterne posebno su istaknuti. Tito i politbiro KPJ u svojoj politici prema svijetu nastupaju kao avangarda revolucije. Agresivnom politikom prema Zapadu dovode Staljina u sukob s dojučerašnjim saveznicima antifašističke koalicije, SAD-om i Ujedinjenim Kraljevstvom. Staljin se ograđuje od Tita i on ostaje sam. Radikalne metode provođenja revolucije na prostoru Hrvatske bile su zapravo najava tog sukoba. Antidemokratske metode, ubojstva i masovni progoni vodili su kako prema zločinu u Bleiburgu tako i prema egzodusu velikog broja stanovništva.

Slike

Zločini komunizma u Hrvatskoj: Početak

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.