poster

Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)

Glazbeni specijal (2013)

glazbeni | Hrvatska

OPIS

Don Was je američki glazbenik, basist i producent. Bio je glazbeni direktor ili konzultant za mnoge filmove. No, najpoznatiji je kao producent Rolling Stonesa, Boba Dylana, Iggyja Popa, Eltona Johna, ali i Cheb Khaleda, B. B. Kinga i Zucchera.
Van Morrison je glazbenik, autor i pjevač, iz Sjeverne Irske, desetljećima slavljen kao jedan od najvećih u povijesti ali i sadašnjosti. Potvrdio je to i njegov posljednji album znakovitoga naziva Born to Sing: No Plan B.
Don Was se već u nekoliko slučajeva okušao i u ulozi novinara koji razgovara s velikanima, pa tako i s Zuccherom. Nije mogao odoljeti i ne porazgovarati s Vanom Morrisonom. Kao povod poslužio je posljednji Vanov album.
Glazbeni specijal prikazuje prvi dio razgovora njih dvojice u kome Van govori o svojim počecima u rodnom Belfastu i poslije u Njemačkoj. Van naglašava kako je stekao animozitet prema pop-zvijezdama, zvjezdanom statusu i mentalnom sklopu svijeta popularne glazbe. Posebno je zanimljiv dio razgovora o transcedentalnoj prirodi glazbe koja može i dublje utjecati na ljude. Uostalom, Vanovi živi nastupi doživljavaju se i vrednuju i kao transcedentalni.

Slike

Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)Glazbeni specijal: Don Was razgovara s Vanom Morrisonom (1.dio)

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.