Pesma Evrovizije 2013 - prvo polufinale


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img

OPIS

Takmičenje „Pesma Evrovizije" ove godine biće održano u Malmeu od 14. do 18. maja...
Predstavnici iz 39 zemalja boriće se za najbolji plasman tokom dve polufinalne večeri (14. i 16. maja) i u finalu (18. maja) kada ćemo dobiti pobednika tog najvećeg muzičkog spektakla. Predstavnice Srbije na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pesmu Evrope, „Moje 3" nastupiće 14. maja u Malme Areni sa pesmom "Ljubav je svuda" kompozitora Saše Miloševića Mareta pod rednim brojem 16 čime će zatvoriti prvo polufinale. Komentator prvog polufinala je Duška Vučinić.
Pozornica dvorane u kojoj će biti održana 58. Pesma Evrovizije izgledom će asocirati na leptira, koji je i zaštitni znak ovogodišnjeg takmičenja u Švedskoj, a sve pod sloganom "Svi smo jedno" (We are the one), ukazujući na bogatstvo različitih kultura koje se prepriliću u toj zemlji, želju za jedinstvom i slaganjem među narodima. Dobrodošlicu na 58. evrovizijsko takmičenje višemilionskom TV auditorijumu i publici u areni poželeće švedska komičarka Petra Mede.
Za Srbiju u prvom polufinalu mogu da glasaju TV gledaoci iz sledećih zemalja: Velika Britanija, Švedska, Italija, Danska, Hrvatska, Ukrajina, Holandija, Austrija, Slovenija, Estonija, Rusija, Litvanija, Irska, Belorusija, Crna Gora, Belgija i Moldavija.
Drugo polufinale je u četvrtak 16. maja na Prvom programu u 21 čas. Komentator je Dragoljub Ilić.
Prenos finalne večeri 58. Pesme Evrovizije je u subotu 18. maja na Prvom programu RTS-a u 21 čas.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.