OPIS

Još jedan dokumentarni serijal nastao u koprodukciji šest europskih javnih televizija. Sinovi i očevi - propušteno vrijeme u sedam polusatnih emisija prati mladiće u ranim dvadesetim godinama, koji su odrastali bez očeva, a ta im je činjenica postala opterećenje i svojevrsna opsesija. Svi oni žele otkriti svoje korijene i razloge zašto su ih očevi napustili, ili nisu za njih pokazivali zanimanje, ili su, pak, u međunacionalnim sukobima stradali. Potresne, intimne priče otkrivaju neobične sudbine: današnji zastupnik švedskog parlamenta pokušava stupiti u kontakt s roditeljima mudžahedinima, Nizozemac surinamskog podrijetla odlučio je suočiti se s ocem nakon više od 20 godina, Belgijanac odlazi u Ruandu upoznati očevu obitelj, a naš Mario Bobinec kreće u uzbudljivu potragu za identitetom...
Serija Sinovi i očevi - propušteno vrijeme eurovizijska je koprodukcija javnih televizija Nizozemske, Švedske, Belgije, Španjolske, Italije i Hrvatske što je posebno zanimljivo HTV-ovim autorima. Naš dokumentarac emitiran je na Hrvatskoj televiziji ali prikazali su ga i svi koprodukcijski partnera u šest europskih zemalja. Hrvatski dokumentarac sniman je u Puli, a režirao ga je jedan od naših najnagrađivanijih redatelja - Damir Čučić.

Izvršni producent serijala: Frans Jennekens

SINOVI I OČEVI - PROPUŠTENO VRIJEME

Mario Bobinec je sam na svijetu iako je u životu imao nekoliko obitelji. Ona biološka ga je napustila, na neki način to se dogodilo i s posvojiteljima, a gotovo svaka institucija koja se uhvatila Marijeva "slučaja" napravila je poneku pogrešku.
Bez doma, bez posla, bez mjesta kojem pripada, Mario želi upoznati svoju biološku obitelj, posebno pronaći oca. Prema dokumentima, otac mu se vodi kao nepoznat i Mario zapravo ne zna odakle krenuti. Pomoći bi mu mogao Branko Lazarević. Bivši policajac dugi se niz godina bavi novinarstvom i to gotovo isključivo potragama, pa mu se Marijeva priča čini zanimljivom.
Mario i Branko kreću na uzbudljivo i emotivno putovanje, putovanje Marijeva života. Njihova misija da otkriju istinu koja se skriva iza seoskih priča i nagađanja te Marijeva mutna sjećanja iz ranog djetinstva odvest će ih po cijeloj zemlji. Priča o Marijevoj prošlosti ima neočekivane obrate, a on sam nije siguran hoće li mu se otkrića svidjeti...

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.