poster

Mitovi: Najveće zagonetke čovječanstva: Atlantida

Mythos - Die größten Rätsel der Geschichte (2021)

dokumentarni | Njemačka

SEZONA: 2

EPIZODA: 2 - Die Suche nach Atlantis

OPIS

Atlantida je drevna napredna civilizacija koju je progutalo more. Grčki filozof Platon pisao je o toj utopiji prije gotovo 2.500 godina. To je bilo golemo otočno carstvo s fascinantnom arhitekturom i moćnom vojskom. Prema predaji, legendarno je carstvo nestalo preko noći nakon razornog potresa. Znanstvenici diljem svijeta traže tragove potopljenog grada. Ako je uistinu postojao, zacijelo postoje njegovi ostaci koji samo čekaju da budu otkriveni. Jedan arheolog vjeruje da se dokazi o postojanju Atlantide mogu naći na jugu Španjolske. Ostali znanstvenici smatraju da se Atlantida nalazi u Sredozemlju, Platonovoj domovini. Priča o Atlantidi raspiruje maštu znanstvenika, ali i istraživača amatera.

Slike

Mitovi: Najveće zagonetke čovječanstvaZDFZDFZDFZDFZDFZDFZDFZDFZDFZDFZDFZDFMitovi: Najveće zagonetke čovječanstvaMitovi: Najveće zagonetke čovječanstvaMitovi: Najveće zagonetke čovječanstvaMitovi: Najveće zagonetke čovječanstvaMitovi: Najveće zagonetke čovječanstva

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.