Ocjena: 8.4/10
Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1

OPIS

Putovanje Adriana Dunbara počinje na krajnjem jugu Irske, na Mizen Headu, gdje divlji valovi Atlantskog oceana dosežu 20 metara i odlazi na čudesan most Mizen koji spaja stijene na 45 metara nadmorske visine. Zatim ide u grofoviju Cork i nalazi se s Darinom Allen, starom prijateljicom koja vodi Ballymaloe House. Darina je otvorila školu kuhanja 1980-ih i jedna je od najpoznatijih kuharica u Irskoj. Napravit će Adrianu ručak isključivo od sastojaka s njezine zemlje. Zatim Adrian ispuni životni cilj i prelazi pogubni morski prijelaz do čudesnih otoka Skellig, gdje su snimljeni Zvjezdani ratovi i gdje 180 metara iznad mora leže ostaci veličanstvenog drevnog redovničkog naselja. Da bi iskusio život u izoliranim naseljima, Adrian odlazi na otočje Aran koje je zapelo u vremenu. Otoci su puni ruševina, uključujući zadivljujuću utvrdu Dún Aonghasa, koja je izgrađena 90 metara iznad mora na rubu litice. Jednom je opisana kao najveličanstvenija barbarska znamenitost u Europi. Adrianov prijatelj kuhar od divnih plodova irskih mora priprema Adrianu ručak. Nakon ručka odlazi na krasnu plažu Rossnowlagha na obali grofovije Donegal gdje ga čeka stari prijatelj koji je jedan od začetnika irskog daskanja na vodi. Zahvaljujući izloženost turbulentnom Atlantskom oceanu, na zapadnoj obali Irske surferi mogu cijelu godinu uživati na visokim valovima. Adrianovo putovanje završava u slikovitoj grofoviji Sligo, gdje odaje počast jednome od najvećih irskih pjesnika, Williamu Butleru Yeatsu.

Slike

Obala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom DunbaromObala Irske s Adrianom Dunbarom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.