poster

Art a la carte: Likovno remek-djelo

Art a la carte

dokumentarni, kultura | Hrvatska
Režiser: Ivana Radovčić

OPIS

Dok Muzej suvremene umjetnosti ugošćuje francuski mobilni digitalni muzej Micro Folie, a u Klovićevim dvorima nastavlja se izložbeni ciklus Vlahe Bukovca, propitujemo pojam remek-djela. Koliko je univerzalan? Kako su se njegove interpretacije mijenjale kroz stoljeća? Odnosimo li se danas prema njemu kritički? O ovim i drugim pitanjima u studiju raspravljaju Nataša Ivančević, kustosica u MSU-u i voditeljica zagrebačke dionice projekta Micro Folie, Petra Vugrinec, kustosica u Klovićevim dvorima i autorica izložbenog ciklusa o Vlahi Bukovcu te Krešimir Purgar, teoretičar, profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i utemeljitelj tamošnjih vizualnih studija.
Izvršna urednica: Lidija Špiranec

Voditelj: Anja Cerar

Slike

Art a la carte: Likovno remek-djeloArt a la carte: Likovno remek-djeloArt a la carte: Likovno remek-djeloArt a la carte: Likovno remek-djeloArt a la carte: Likovno remek-djeloArt a la carte: Likovno remek-djelo

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.