poster

Kulturni dnevnik: Šta se dešava u Udruženju likovnih umetnika Srbije?

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

OPIS

Sa jedne strane, ULUS je strukovno umetničko društvo sa statusom reprezentativnog udruženja, a sa druge - mesto dugogodišnjih nesporazuma i sudskih sporova. Kulturni dnevnik istražuje najnoviji sukob koji je započeo konfliktnim tumačenjem sudske presude.
Izveštavamo sa otvaranja izložbe "Fragmenti celine" kanadske umetnice srpskog porekla Vesne Perunović u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu. Predstavljamo romane "Nebo je gorelo" Budimira Potočana o deset aprilskih dana u Jugoslaviji 1941. i "Vi ste sigurno rod" Fransoa Gijoma Lorena o Srbinu koji je poginuo u Parizu tokom Drugog svetskog rata. Vodimo vas u madridski muzej Prado na izložbu radova umetnica koje su živele od sredine 19. do sredine prošlog stoleća.
Džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković koji u okviru Belefa nastupa 6. avgusta na Trgu Republike gost je Kulturnog dnevnika.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.
Urednik Dragana PantićRealizator Ernestina GligorijevićMontažer Anika Tesla

Slike

Kulturni dnevnik: Šta se dešava u Udruženju likovnih umetnika Srbije?Kulturni dnevnik: Šta se dešava u Udruženju likovnih umetnika Srbije?

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ribolovački saveti

    image
    Saznajte korisne ribolovačke savjete uz ovu emisiju RTRS televizije.
  • Infotop BH

    image
    Najvažnije vesti iz Bosne i Hercegovine, regiona i sveta...
  • Worldwide Exchange

    image
    Broadcast from CNBC Global Headquarters in Englewood Cliffs, N.J., CNBC’s “Worldwide Exchange” will deliver essential, actionable information and analysis for...
  • Zlatna dolina

    image
    Poljoprivredna emisija u kojoj se tematski odrađuju sve aktualnosti vezane uz hrvatski agrar te reportažno prikazuju obiteljska gospodarstva, uspjesi i problemi...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.