poster

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska pazglednica iz Amerike

Medijska mreža srpske dijaspore


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img

OPIS

U novom izdanju emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, videćemo atmosferu uoči i na sam dan Vaskrsa u Čikagu i široj okolini.
Otac Aleksandar Petrović govori o pripremama za Vaskrs u hramu Sveti Stevan Dečanski u Čikagu. Ova crkva poslednjih godina ima i značajan broj novih parohijana. Posle toga putujemo sat vremena južno odatle u Merilvil, Indijanu, gde nam Protojerej stavrofor Marko Matić govori o tome kako se proslavlja Vaskrs u njegovom hramu.
Crkva Sveti Sava ima tradiciju od preko sto godina. Tamo srpske familije, od kojih je većina njihovih članova rođena u SAD, sa ponosom čuvaju i održavaju srpsku tradiciju i pravoslavnu veru.
A onda idemo i do Srpskog Sabornog Hrama u Čikagu na Srpskoj Ulici, odnosno na Redvud drajvu. Tamo će nam parohijani preneti svoje utiske i o svečanom danu će govori takođe Otac Dobrivoje Milunović.
Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić

Slike

Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska pazglednica iz Amerike

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Nauka

    image
  • Linije razdvajanja (2009)

    image
    Iz srca supersile u krizi, Fault Lines kopa dublje u ono što pokreće velike priče u SAD-u.
  • Agrosvijet

    image
    Emisija Agro svijet je specijalizirani TV projekt o poljodjelstvu i turizmu za šire područje Dalmacije. Agro svijet se pozicionirao kao vrlo gledana...
  • Imamo rešenje

    image
    Cilj serijala ‘Imamo rešenje’ je afirmacija domaće nauke i struke kroz prezentaciju praktičnih rešenja primenjenih na farmama, plantažama i poljoprivrednim...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.