Pristupačan program: Spomen na glumca - Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović" (SZJ)


OPIS

Dokumentarni film „Spomen na glumca - Glumačke svečanosti 'Milivoje Živanović'" govori o stvaranju i razvoju pozorišnog festivala posvećenog slavnom glumcu Milivoju Živanoviću.
Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović" održavaju se od 1995. godine u Požarevcu, rodnom gradu Milivoja Živanovića. U filmu govore neki od osnivača ovog festivala. Film, takođe, prati i razvojni put Milivoja Živanovića, od dečaka iz provincije, koji je bežao iz škole da bi gledao artiste u cirkusu, do priznatog umetnika kome je u Moskvi dodeljena medalja Stanislavskog.
Festival se i pod teškim okolnostima održavao, nije uvek bilo jednostavno, ali je motiv svakako bilo delo Milivoja Živanovića i neskriveno zadovoljstvo dobitnika Nagrade „Milivoje Živanović" među kojima su Predrag Ejdus, Seka Sablić, Nebojša Glogovac i još mnogi glumci koji su dali izuzetna glumačka ostvarenja.
Grad svog glumca nije zaboravio. Festivalom čini živo seće na njega a mlade generacije glumaca koračaju Živanovićevim stopama.
Scenario i režija: Novica SavićSnimatelj i montažer: Zoran GavrilovićSnimatelj druge kamere: Saša GavrićObrada: redakcija Aktuelnosti

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.