poster

Filozofija i filozofska škola (Feliks Romulijana)

Filozofija i...


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img

OPIS

Prof. dr Svetozar Stojanović jedan je od najuglednijih srpskih filozofa. Diplomirao je 1955. godine, na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde je i stekao doktorat iz filozofije, 1962. godine.
Bio je i član Upravnog odbora Korčulanske letnje škole, koja je okupljala najuticajnije filozofe tadašnje Jugoslavije, ali i Evrope i sveta. Uz Branu Petronijevića i Mihajla Markovića, 1996. godine uvršten je u Biografski leksikon filozofa XX veka.
Tokom leta 2006. godine, sa drugim profesorima Filozofskog fakulteta, učestvovao je na obnavljanju i radu poznate letnje filozofske škole Feliks Romulijana u Zaječaru, gde je i govorio o značaju, ulozi i mestu filozofije u društvu.
Opšteobrazovna redakcija Obrazovno-naučnog programa RTS-a snimila je, u leto 2006. godine, emisiju Filozofska škola Feliks Romulijana.
Tu emisiju posvećujemo sećanju na život i delo profesora Svetozara Stojanovića, koji je naš svet napustio.
Urednik emisije je Jasmina Vujnović-Milošević, reditelj Pavle Grujičić .

Slike

Filozofija i filozofska škola (Feliks Romulijana)Filozofija i filozofska škola (Feliks Romulijana)Filozofija i filozofska škola (Feliks Romulijana)Filozofija i filozofska škola (Feliks Romulijana)Filozofija i filozofska škola (Feliks Romulijana)Filozofija i filozofska škola (Feliks Romulijana)

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Riječ na riječ

    image
    30-minutna emisija o hrvatskom jeziku i svim njegovim narječjima.
  • Vrlo zanimljiva emisija o svemu

    image
  • Baba Ali

    image
  • Iz sehare

    image
    Dokumentarna edukativna emisija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.