Serija Otok (eng."The Island", grč.„To Nisi“) nastala je na osnovu istoimene knjige, bestsellera 2009.godine, autorice Victorie Hislop, britanske književnice i novinarke. Njena ljubavna priča sa otoka imala je gotovo 850 000 čitatelja u Velikoj Britaniji, a knjiga se prodavala u preko 17 zemalja svijeta. Hollywood je autorici ponudio značajan iznos za ekranizaciju djela, ali ipak Victoria je odlučila da se serija snima u Grčkoj. Ipak, ponuda iz Hollywooda bila je zapanjujuća. Navodno, 25 miliona dolara Victoria je odbila naspram deset puta manjeg iznosa, od dva miliona, koliko joj ponudila grčka produkcijska kuća. „ Prirodno je bilo da se serija snima u Grčkoj, jer Spinalonga je dio njihove historije. Bila sam uključena godinu dana u cijeli projekat snimanja, od odabira reditelja, glumaca, kostima. Nikada nisam sumnjala u uspjeh serije. Znala sam da će biti podjednako velik kao i uspjeh koji je ostvarila knjiga, jer svi su bili srcem predani projektu. Čak su i mnogi mještani htjeli biti dio priče, dati svoj doprinos, pa se tako mnogi od njih pojavljuju kao statisti u seriji.“ – izjavila je autorica romana Victoria Hislop, čiji je prvjenac osvojio srca publike.

Zadatak da roman pretvorti u tv priču imala je scenaristkinja Mirella Papaoikonomou, koja je kreirala 26 epizoda, produkcijski složenih o čemu svjedoči i podatak da je u prosjeku po epizodi utoršeno 150 000 Eura. U seriji se pojavljuje 300 glumaca, a zaigrala su najpoznatija imena poput: Stelios Mainas, Katerina Lechou i Aimilios Cheilakis. Za sve uloge korišteno je preko 2000 kostima.
Glavna glumica

Glavnu ulogu, mladu Alexix, tumači grčka glumica Evgenia Dimitropoulou, koja je karijeru započela 2004.godine, a do danas ostvarila pojavljivanja u preko 13 serijskih i filmskih ostavrenja. Trenutno, zahvaljujući velikoj popularnosti koju je serija Otok zabilježila u Grčkoj, vrijedi za jednu od najtraženijih grčkih glumica mlađe generacije.

Serija "Otok" je priča o ljubavi i bolu, razdvojenosti i strahu. Riječ je o fikciji koja se temelji na istinitim događajima sa otoka Spinalonga, koji je u vrijeme Drugog svjetskog rata, te sve do 1954.godine, bio kolonija gubavaca. Serija interpretira istinite događaje i činjenice, a likovi svojom odličnom glumom savršeno bilježe svu historiju tog vremena i kraja, sa kojom se prožimaju uobičajene priče o ljubavi i odanosti, patnji i prevari, svojstvene ljudima i ljudskim sudbinama bez obzira na okolnosti koje breme vremena donese.
Radnja počinje u Londonu gdje glavni lik, Alexis Fielding, odlučna mlada žena želi da otrkije više o prošlosti svoje majke Sophie, iz perioda kada je živjela na Spinalongi, a koja je obavijena velom tajni. Alexisino istraživanje odvest će je na otok na kojem će joj stari porodični prijatelj ispričati historiju njenih predaka tri posljednje generacije.

Bilo je na kanalima:

O Kanal  RTV HIT  RTV USK  K3  TV1 Mreža  PINK EXTRA  RTVTK  PINK PLUS  PINK  RTL  Behar TV  

PREPORUKE
  • Divlje pčele (2019)

    image
    Posle očeve smrti, tri sestre – Eleni, Asimina i Droso pokušavaju da opstanu i prežive u malom i izrazito konzervativnom mestu u Grčkoj. Sergios je najmoćniji...
  • Mala povijest Srbije (2014)

    image
    Igrana serija "Mala istorija Srbije", na jedan zabavan način vas podseća na ličnosti, događaje i običaje koji su obeležili nacionalnu istoriju.
  • Ljubav s okusom vina (2013)

    image
    Ahil je mladić sa Kipra, Melina je devojka sa Krita. Njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo, ali tu ljubav ne odobravaju njihove porodice, koje će učiniti sve da...
  • Domina (2021)

    image
    The extraordinary rise of Livia Drusilla, who overcame adversity to become the most powerful woman in the world. Follow Livia's journey from a naive young girl...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.