Yamaha HI-FI Serija 2000

petak, 20. maj 2022. 02:57

Piše: Darko Brlečić
Yamaha predstavlja Hi-Fi seriju 2000  koja bi trebala biti smještena ispod serije 5000 i 3000. Nova serija se sastoji od R-N2000 streaming integriranog pojačala i NS-2000A samostojećeg zvučnika.
Yamaha naglašava da obje nove komponente postižu njen etos izvedbe, koji se tiče “tonalne ravnoteže”, “dinamike” i “zvučne slike”, zvučnih elemenata koji zajedno predstavljaju Yamahin “True Sound”. Integrirano streaming pojačalo R-N2000A koristi “različite tehnologije koje su oprobane u top modelima iz portfelja audio pojačala. Korištenje velikog toroidnog transformatora dolazi iz Yamahinih vrhunskih komponenti, kao i njezin koncept mehaničkog uzemljenja, koji, u pokušaju da spriječi neželjene vibracije da  utječu na performanse, hladnjak, napajački  transformator i blok kondenzatori  izravno su pričvršćeni na šasiju , a i vijci nogica  zavareni ravno u šasiju. Sklop pojačala snage, uključujući napajanje, instaliran je potpuno neovisno o uzemljenju,  dok u  Yamahi  tvrde da je izvršen naporni rad na uklanjanju učinaka sitnih fluktuacija napona i vanjskog šuma uzemljenja u svojoj originalnoj tehnologiji plutajućeg i uravnoteženog pojačala snage. Streaming integrirano pojačalo R-N2000A koristi Yamahin originalne sustav automatske kalibracijske tehnologije YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer), koja radi na optimizaciji performansi pojačala prema prostoriji u kojoj se nalazi. Yamahini korisnici će se obradovati saznanjem  da mrežna platforma MusicCast tvrtke upravlja opcijama streaminga R-N2000A, što uključuje pristup Amazon Music, Tidal, Spotify i Qobuz, među ostalim glazbenim uslugama. Digitalna povezanost – koju napaja ES9026PRO DAC koji podržava PCM 384 kHz i DSD 11,2 MHz – također uključuje USB i HDMI ARC utičnice. Estetika ovog streaming pojačala nadopunjena je analognim VU metrima.
Samostojeći zvučnici NS-2000A  koriste nasljeđe iz inženjeringa premium modela. U nastojanju da proizvede konzistentnost tona u cijelom frekvencijskom rasponu, NS-2000A koristi novorazvijene vlastite pogonske  zvučničke jedinice Harmonious Diaphragm, napravljene od mješavine Zylonga, za koji u Yamahi  kažu da ima izvrsnu brzinu zvuka i minimalno unutarnje disipiranje, i smreku kao  preferirani materijal u zvučnim pločama velikih klavira odabran zbog svojih zvučnih kvaliteta. Yamaha je dodatno iskoristila svoj razvoj glazbenih instrumenata kako bi ojačala poprečni dio kabineta  kako bi poboljšala performanse dubokotonskih  zvučnika i  samo zvučnu sliku. Vlastita cijev za rezonanciju akustičnog apsorbera radi na uklanjanju stojećih valova unutar kućišta i minimiziranju potrebe za apsorpcijskim materijalom unutar njega, dok su još dvije cijevi posebnog oblika postavljene iza dijafragme zvučničke jedinice kako bi se poništila rezonancija. Vanjština fizičke izrade je bazirana finoći izrade klavira.
https://europe.yamaha.com/
 
Post Yamaha HI-FI Serija 2000 je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

više

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.