poster

Kinks, odjeci jednog svijeta

Echoes of a World: The Story of the Kinks Are the Village Green Preservation Society (2018)

Režiser: Charlie Thomas

Ocjena: 7.4/10

OPIS

Ovaj dokumentarni film odaje počast albumu grupe The Kinks iz 1968. godine, The Kinks are the Village Green Preservation Society - remek-djela koje je utjecalo na mnoge glazbenike, premda je bilo uglavnom zanemareno kad se pojavilo. Godinu 1968. obilježili su prosvjedi, neredi i ubojstva. Ray Davis odlučio se odmaknuti od situacije u kojoj je živio i okrenuti se problemima koji su istodobno osobni i univerzalni - djetinjstvu, gubitku nedužnosti, nestanku starih tradicija, neodrživosti urbanog života. Rezultat toga bio je The Kinks are the Village Green Preservation Society. Smješten u kontekst svog vremena, ovaj film istražuje tajnu trajne privlačnosti tog albuma te pokušava prikazati kako je uspio nadići loš početak te postati jedan od najomiljenijih glazbenih albuma u povijesti. U filmu ćete vidjeti nove razgovore s Rayom Daviesom, Daveom Daviesom i Mickom Avoryjem, a u njemu sudjeluju i Noel Gallagher, Paul Weller, Graham Coxon, Steve Cradock, Natalie Merchant, Greg Kurstin i Andy Partridge.

Slike

Kinks, odjeci jednog svijetaKinks, odjeci jednog svijetaKinks, odjeci jednog svijetaKinks, odjeci jednog svijeta

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Laurent Garnier neslužbeno (2021)

    image
    Uvid u život Laurenta Garniera, jednoga od začetnika house glazbe, od njegova pojavljivanja na glazbenoj sceni 80-ih do danas. Film je sniman tri godine i prati...
  • Justin Bieber: Believe (2013)

    image
    Justin Bieber Vam priča svoju priću, biografski film o životu pop zvijezde.
  • Predivna milost (2018)

    image
    Dokumentarac prikazuje Arethu Franklin sa zborom u Baptističkoj crkvi New Bethel u Wattsu, u Los Angelesu, u siječnju 1972.
  • San (2014)

    image
    El somni (San) je izuzetan film u režiji Franca Aleua, koji prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umjetnika koji su sudjelovali na večeri koja je...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.