OPIS

Maria Callas je rođena u New Yorku 4. decembra 1923. godine kao Ana Maria Kalogeropolos, od roditelja grčkih emigranata. Kao dijete, pohađala je časove klavira i pjevanja. Zbog teške finansijske situacije, njen otac je morao napustiti posao vlasnika marketa. Zbog teškog života, kao i zbog bračnih problema, majka Kalogeropolos se vraća u Grčku sa svoje dvije kćerke. Novac koji im je otac slao, omogućio im je da Mariji plaćaju časove pjevanja na jednoj od muzičkih akademija u Atini. Njeno pjevanje, pod nadzorom poznatog učitelja, trajalo je od jutra do večeri. Poslije nekoliko školskih nastupa ponuđena joj je uloga u Kraljevskoj Oper, u Suppeovoj operi Boccaccio, što je označilo početak njene profesionalne karijere.

Slike

Maria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria CallasMaria Callas

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.