OPIS

Mnogi gipsani odljevi žrtava iz Pompeja, načinjeni 1863., tijekom godina su prilično propali. Profesor Giancarlo Napoli okuplja tim koji će obnoviti krhke odljeve.
86 gipsanih odljeva žrtava erupcije u Pompejima arheološki su dokazi jedinstveni u svijetu. Nastali su 1863. godine zahvaljujući revolucionarnoj tehnici koju je uveo arheolog Carlo Fiorelli. No tijekom godina, mnogi su odljevi prilično propali. Profesor Giancarlo Napoli vodi ekipu koja restaurira krhke odljeve, što je doista zahtjevan zadatak koji se sastoji od obnavljanja organske tvari (ljudskih kostiju) ugrađene u anorgansku tvar (gips), no restauracija također nudi priliku povjesničarima i antropolozima da dobiju novi uvid u posljednje trenutke Pompeja i njegovih građana. Zahvaljujući najsofisticiranijoj tehnici snimanja i medicinskoj tehnologiji, žrtve razarajuće erupcije na Pompejima ponovno su oživjele.

TRAJANJE: 51 min

Slike

GA&AGA&AGA&AGA&AGA&A

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.