Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 9.6/10
(7 glasova)

OPIS

Ovo je poljski dokumentarni film, snimljen 2017. i nakon toga prikazivan na mnogim festivalima autorskog filma. Istovremeno smiješna, tužna i melahonlična priča u kojoj je najmlađi protagonista filma automobil Wartburg kojem je preko pedeset godina. Kilometraža je više nego sumnjiva ali je automobil još uvijek u voznom stanju, ide što bi se reklo, taman dovoljno za njegovog vlasnika Bogdana, penzionera, i njegovu saputnicu i suvozačicu, majku Kazimieru u ovom jedinstvenom road movie-u.
Simpatičnu priču o putovanju majke i sina, i njihov poseban odnos, neočekivano oboji činjenica da se sve dešava na putu između nekadašnjeg ozloglašenog konecentracionog kampa Majdanek u Poljskoj i nacističke fabrike u Njemačkoj, gdje je prinudni rad nekada bio pitanje života i smrti. Putovanje postane metafora vraćanja u prošlost i suočavanja sa hororom prisjećanja.

Producent: Joanna Popowicz
TRAJANJE: 47 min

Slike

Najružnija kola na svijetuNajružnija kola na svijetuNajružnija kola na svijetu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.