OPIS

Film temeljen na prozi Ivana Kozarca, sociološka je studija raspada patrijarhalnih seljačkih zadruga. Kroz lik glavnog junaka ispričana je priča o mentalitetu ljudi toga kraja.
Nakon trinaest godina tamnovanja, četrdesetogodišnji Đuka Begović vraća se u rodno selo s namjerom da započne nov, častan život. Posvećuje se kćeri Smilji i seoskim poslovima, nastojeći radom odagnati destruktivne misli. No sve oko njega podsjeća ga na tragičnu prošlost nekoć bogate slavonske obitelji Begović, koja je postupno propala zbog prelaska na kapitalistički način proizvodnje. Tragičnoj sudbini kumovao je i sam Đuka, čiji je život prije zločina i uhićenja bio obilježen stalnim sukobima s ocem. Nakon uspjeha Sokol ga nije volio, Branko Schmidt nastavlja karijeru ekranizacijom zavičajnog klasika, s mnoštvom etnoloških ekstemporacija inspiriranih Emirom Kusturicom. Film se izdvaja i koloristički odličnom fotografijom Gorana Trbuljaka te maskom za koju su Snježana Tomljanović i Halid Redžebašić dobili Zlatnu arenu u Puli '92.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.