poster

The Barkleys

THE BARKLEYS OF BROADWAY (1949)

Režiser: Charles Walters

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 6.8/10

OPIS

Nakon uspješne premijere još jednog hita na brodvejskoj pozornici, popularni plesač i pjevač Josh Barkley (F. Astaire) pred gledateljima osobitu zahvalnost izrazi svojim "doživotnim partnerima", atraktivnoj supruzi Dinah (G. Rogers) i skladatelju Ezri Millaru (O. Levant). Premda su oni uigrani trojac koji na Broadwayu niže hit za hitom i s lakoćom osvaja naklonost publike, Josh i Dinah poznati su i kao veliki svađalice koji svojim ispadima često privlače pozornost medija. Unatoč čestim javnim svađama i temperamentnim sukobima, Josh i Dinah se snažno i bezgranično vole. Ipak, Dinah suprugu zna prigovoriti zbog njegove pretjerane posesivnosti i glumačkih sugestija, zbog čega se ona ponekad osjeća sputanom brakom i karijerom. Kad jedne večeri na raskošnoj zabavi kod gospođe Livingston Belney (B. Burke) upozna mladog kazališnog dramatičara i redatelja Jacquesa Pierrea Barredouta (J. François), Dinah dozna da on priprema predstavu Mlada Sarah, komad o počecima karijere slavne francuske glumice Sarah Bernhardt. Jacques je samouvjeren i pomalo arogantan mladi umjetnik koji Dinah prizna da bi u ulozi Sarah želio angažirati upravo nju, jer drži da je Broadway pretijesan za glumicu njezina dara. Ubrzo, poslije još jedne burne svađe s Joshom, Dinah impulzivno odluči prekinuti njihovu suradnju, prihvatiti Jacquesov prijedlog i razvrgnuti brak sa suprugom...

Nominirana za Oscara u kategoriji najbolje fotografije, izvrsna romantična mjuzikl-komedija Charlesa Waltersa (Uskrsna parada, Lili, Visoko društvo), filmaša koji je nepotpisan kao suredatelj sudjelovao i u nastanku djela "Ziegfeldove ludorije", "Gigi" i "Cimarron", posljednji je od 10 zajedničkih projekata glasovitog plesnog i glumačkog para F. Astairea (Uskrsna parada, Zaplešimo, Tri male riječi, Smiješno lice, Svilene čarape, Pakleni toranj) i G. Rogers (Romansa na Manhattanu, Bojnik i derište, Majmunska posla, serija Na krstarenju). Slijedeći scenarij dua Betty Comden i Adolpha Greena (Pjevajmo na kiši, Uvijek je lijepo vrijeme, Diži zastor) te oskarovca Sidneya Sheldona (Priča o Busteru Keatonu, Druga strana ponoći), redatelj Walters efektno niže atraktivne plesne i pjevne točke slavnog para, od kojih je barem pet antologijskih. Raspoložene glumačke nastupe prati sjajna glazba trostrukog oskarovca Harryja Warrena (Harryjeve djevojke, Priča o Glennu Milleru, Sabrina) i Ire Gershwina (Zaplešimo, Zvijezda je rođena, Porgy i Bess), kao i dojmljiva fotografija Harryja Stradlinga Sr. (Slika Doriana Graya, My Fair Lady, Smiješna djevojka), također dvostrukog dobitnika Oscara.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.