poster

Teheranski tabu

Tehran Taboo (2017)

drama, animirani | Njemačka, Austrija
Režiser: Ali Soozandeh

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
Ocjena: 7.1/10
Ocjena korisnika: 7.5/10
(4 glasova)

OPIS

U očajničkoj potrazi za slobodom i srećom, četvero mladih iz Teherana u Iranu prisiljeni su razbiti tabue shizofreničnog društva u kojem seks, preljub, korupcija, prostitucija i droga koegzistiraju sa strogim vjerskim zakonom.
U ovoj divno animiranoj drami isprepleću se životi nekoliko odlučnih žena i mladog glazbenika. Njihove priče otkrivaju licemjerje suvremenog iranskog društva, gdje seks, droga i korupcija koegzistiraju sa strogim vjerskim zakonima. U užurbanoj metropoli Teheranu izbjegavanje zabrana postalo je svakodnevni sport, a razbijanje tabua može biti način osobne emancipacije. Ipak, žene uvijek završe na dnu društvenog poretka. Mlada žena treba operaciju da „vrati“ djevičanstvo. Sudac Islamskog revolucionarnog suda potiče prostitutkine usluge u zamjenu za povoljnu presudu. Ženi zatvorenog narkomana uskraćena je rastava koju treba kako bi samostalno živjela. Upotrebom rotoskopske animacije, iranski iseljenik i redatelj Ali Soozandeh stvara portret suvremenog Teherana koji bi bio nemoguć na bilo koji drugi način.

Slike

Teheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabuTeheranski tabu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.