OPIS

Nizom prigodnih događanja u toku cijele 2017. godine obilježavala se stota obljetnica rođenja dubrovačkoga slikara Ive Dulčića, čije je djelo nezaobilazno u hrvatskoj likovnoj umjetnosti XX. stoljeća. Uz ostalo, izašla je i reprezentativna monografija autora Igora Zidića, na čijim je stranicama znalački valorizirano Dulčićevo djelo kojim je taj slikar uporno krčio putove umjetničke slobode, usprkos epohi u kojoj je nastajalo.
Zaključujući obilježavanje obljetnice, Družba "Braća Hrvatskoga Zmaja" krajem svibnja ove godine otkrila je na Dulčićevoj rodnoj kući u Dubrovniku spomen obilježje, koje je osmislio i izradio kipar Ivo Jašić kao posvetu prijatelju i učitelju. Naime, Jašić se intenzivno družio i radio s Dulčićem pomažući mu pri izradi brojnih mozaika u sakralnim i javnim objektima, kojima se Dulčić posvetio u posljednjem desetljeću života.
Dokumentarni film "Slovo po slovo... Dulčić" prati izradu spomen obilježja. Klešući u kamenu fragmente Dulčićevih vitraja i slika, Ivo Jašić se prisjeća dana provedenih s Dulčićem i onoga što mu je on govorio. Tako je nastala ova neobična priča o Dulčiću, kroz sjećanja 25 godina mlađeg kipara, kojemu je druženje i učenje od Dulčića u mnogočemu promijenilo život.

Scenarist:
Snimatelj: Dominik Miljak
Montaža: Dominik Miljak
TRAJANJE: 25 min

Slike

Slovo po slovo... DulčićSlovo po slovo... DulčićSlovo po slovo... DulčićSlovo po slovo... DulčićSlovo po slovo... DulčićSlovo po slovo... DulčićSlovo po slovo... DulčićSlovo po slovo... Dulčić

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.