poster

Dio tebe ja nosim u sebi

Dio tebe ja nosim u sebi (2015)

dokumentarni | Hrvatska

OPIS

Hrvatska je među najuspješnijim zemljama po broju transplantiranih i darovanih organa. Autori Mario Kovač i Jadranka Cicvarić Šiftar ne nude jednoznačne odgovore na pitanje kako se dogodila ta hrvatska transplantacijska priča, već daju uvid u dramatična zbivanja oko bolesnika koji čekaju organe. Priče su to koje veličaju život, ali i dostojanstveno umiranje jer, da bi junaci ovoga filma živjeli, netko drugi je morao umrijeti. Film pokazuje moć znanja i čast, daleko od korupcije i nesposobnosti. U ovoj priči pozitivci su svi, od politike koja je postavila temelje hrvatskog transplantacijskog modela, do liječnika i medicinskih sestara koji se žrtvuju radi općeg dobra. Iako neke priče nemaju sretan kraj, film promovira humanost i darivanje organa, koje potiču sve vodeće svjetske religije. U današnjem je svijetu izrazito poticajno vidjeti darivanje, odricanje, pomaganje i predano volontiranje.
Flm je sniman više od dvije godine, a čine ga iznimne, duboko osobne i dramatične priče ljudi koji su ovdje u različitim ulogama - neki svojom voljom, a neki silom prilika.

Slike

Dio tebe ja nosim u sebiDio tebe ja nosim u sebiDio tebe ja nosim u sebi

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.