Ocjena: 6.3/10
Ocjena korisnika: 10/10

OPIS

Za samo nekoliko godina tehnologija će se na nezamislive načine sjediniti s našim tijelom i pomaknuti granice onoga što se smatra čovjekom. Dok medicinska tehnologija i dalje cilja na saniranje invaliditeta, kiborzi streme prema nečemu drugomu; spajanju čovjeka i stroja s ciljem poboljšanja ljudskih sposobnosti.
Prvi kiborzi već prelaze svoje ljudske granice: kod kuće, u podrumskim radionicama i salonima za tetoviranje, i to uz niskotehnološku opremu i stav "sam svoj majstor". To je manjina koju mnogi gledaju kao čudne ili lude eksperimentatore, ali u bliskoj budućnosti mogli bismo ih zvati pionirima.
U ovom dokumentarnom filmu upoznajemo neke od tih istraživača. Bavimo se i istraživanjem u medicinskoj tehnologiji kako bismo ocijenili koliko je znanost blizu stvaranju kiborga. A upuštamo se i u društvene i etičke dileme koje društvo kiborga donosi.
Produkcija: Yuzu Productions & Media 3.14
Zemlja podrijetla: Francuska i Španjolska

Slike

Kiborzi među namaKiborzi među namaKiborzi među nama

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.