Životne činjenice

Facts of Life Reunion, The (2001)

komedija | SAD

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocjena: 4.3/10
Ocjena korisnika: 10/10

OPIS

Komedija s puno veselja i ljubavi o ponovnom okupljanju učiteljice i njezinih bivših učenica, od kojih svaka ima i ljubavne jade i radosti... s jednim do dva muškarca. Gospođa Garrett upravo stiže u Ameriku s krstarenja na kojemu joj se udvara kapetan broda. Njezin je cilj mali hotel u Peeksvillu, gdje će se nakon trinaest godina susresti sa svojim bivšim učenicama, Natalie, Blair i Dorothy, koju su nekada zvali Tootie. Četvrta, Jo, ne može doći, a umjesto nje stižu njezin muž i kći.
Djevojke su u međuvremenu odrasle i sve tri su vrlo uspješne. Blair je vrlo bogata, a njezin muž Tad je obožava. Natalie je novinarka koja stalno putuje po svijetu, a Dorothy, koja je željela biti kazališna glumica, sada je poznata televizijska autorica i voditeljica popularnog talk showa. Ima kći koju obožava iako je zbog posla zanemaruje. Muž joj je umro i obje još pate za njim. Jo je policajka odlična u svom poslu.
Gospođa Garrett ima sina Raymonda koji je recepcioner u hotelu. Šef kuhinje, Francuz zvan Gaughuin, zagledao se u gospođu Garrett kad je primijetio da je dobra kuharica.
Kad se svi napokon okupe, počinju problemi. Najveći je to što za Natalie stižu dva njezina dečka, Harper i Robert. Natalie se ne može odlučiti kojega više voli, pa joj prijateljice pomažu da se Harper i Robert ne sretnu. Međutim, zbrka se ne može dugo izdržati. U međuvremenu, do tada savršeno sretna Blair posumnja da je Tad vara...

Film The Facts of Life Reunion nastao je na zanimljiv način: potekao je iz popularne humoristične serije koja je prikazivana desetak godina, a prva je epizoda snimljena još 1979. godine. Mjesto radnje bio je internat, a glavne junakinje učiteljica gđa Garrett i njezine učenice Natalie, Blair, Tootie, Jo i druge.
U ovom filmu, snimljenom punih 20 godina kasnije, iste glumice glume iste likove, a radnja se nastavlja tamo gdje je prekinuta: nakon završetka škole svi su se razišli, da bi se nakon dugo vremena (u filmu je to 13 godina) ponovno našle, i to na Dan zahvalnosti.
Film je možda zanimljiviji onima koji su gledali seriju i sjećaju se likova, no bit će zabavan i onima koji će ga gledati kao samostalnu cjelinu: ima dobro smišljen zaplet, komične situacije koje proistječu iz zabune s dvojicom Natalienih ljubavnika, simpatične likove i iskusnu i skladnu glumačku ekipu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.