OPIS

Poetska kronika Europe tijekom posljednjih 15.000 godina, GODIŠNJA DOBA iznimna je priča koja tjera na razmišljanje i prepričava dugu i burnu zajedničku povijest koja neraskidivo veže čovječanstvo sa životinjskim carstvom.
Nakon putovanja svijetom uz ptice selice i ronjenja oceanima s kitovima i ražama mata, Jacques Perrin i Jacques Cluzaud vratili su se ovim filmom na poznatiji teren. Oni nas vode na putovanje kroz vrijeme da otkriju europske krajolike koje smo dijelili s divljim životinjama od posljednjeg ledenog doba. Zima je tada trajala 80.000 godina kada je, u vrlo kratkom vremenu, izniknula golema šuma prekrivši cijeli kontinent. Nova planetarna konfiguracija dovela je do transformacije; ciklus godišnjih doba ustalio se, krajolik se preobrazio, a biljni i životinjski svijet evoluirao dok je priča počinjala... Naizgled beskonačno ledeno doba ustupilo je mjesto bujnim zelenim šumama koje je pak nedavno nastali Homo sapiens oblikovao u ugodnu prirodu koju sada poznajemo. GODIŠNJA DOBA iznimna je priča koja tjera na razmišljanje i prepričava dugu i burnu zajedničku povijest koja neraskidivo veže čovječanstvo sa životinjskim carstvom.

Slike

Godišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja dobaGodišnja doba

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.