poster

Mladi Harry Houdini

YOUNG HARRY HOUDINI (1987)

Režiser: James Orr

Ocjena: 6.0/10

OPIS

Film započinje scenom iz jedne od Houdinijevih najslavnijih točaka - bijega iz kineske ćelije za vodeno mučenje koju gleda njegov obožavatelj Arthur Conan Doyle. Nakon predstave vode razgovor u kojem Doyle ne vjeruje Houdiniju da se taj kao i ostali uspjesi temelji samo na vještini i triku, a ne na pravoj magiji. Ipak Houdini prizna da je jednom u početku karijere imao dojam da se radi o pravoj magiji i tu počinje prava priča filma. Kao tinejdžer Ehrich Weiss (W. Wheaton), koji će se kasnije prozvati Houdini (J. Moon), pobjegao je od kuće i priključio se putujućem magičaru Grimaldiju (J. Ferrer) kojem je glavna točka bila piljenje kovčega u kojem se nalazila njegova unuka Calpernia (K. Green) u koju se mladi Houdini zaljubio. On sam uskoro počinje s točkama bijega iz nemogućih situacija, no doživljava nesreću kada se sanduk u kojem je bio zatvoren otkine s krana i padne u provaliju.

Zanimljiv i povremeno vrlo efektan film koji predstavlja vrlo dobru zabavu za cijelu obitelj, iako je za nagradu Emmy bio nominiran za najbolji program za djecu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.